[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای باغی

وجیهه باغی، پریسا شهبازی حسابی، هیوا محمدی، رضا قانعی قشلاق،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: وقفه تنفسی خواب نوعی انسداد نسبی راه هوایی فوقانی است که منجر به کسالت و خواب آلودگی مفرط روزانه شده و ممکن است بر روی کیفیت زندگی تأثیر سوء داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وقفه تنفسی خواب و کیفیت زندگی سالمندان شهرستان سقز انجام شده است.
روش: در این مطالعه تحلیلی که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۴ انجام شد، ۳۰۰ سالمند مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی سطح شهرستان سقز به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزار غربالگری وقفه تنفسی STOP و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-۳۶ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار PASW انجام شد.
یافته ها: ۲۱۳ نفر (۷۱%) از سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب بودند. میانگین نمره کلی کیفیت زندگی (۷۵/۱۴±۵۳/۴۶ در مقابل ۲۵/۱۶±۹۳/۵۶) و بعد جسمی کیفیت زندگی (۹۶/۲۰±۵۹/۴۰ در مقابل ۸۵/۲۲±۵۷/۵۸) سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب به طور معنی داری کمتر از سالمندان فاقد وقفه تنفسی بود.
نتیجه گیری: کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب پایین تر از سالمندان فاقد وقفه تنفسی خواب بود. غربالگری، شناسایی و کنترل وقفه تنفسی در سالمندان در جهت ارتقای کیفیت زندگی این افراد ضروری به نظر می رسد.

 
محمدعلی سربازی زرندی، صفورا صباغیان راد، فرشته کاظمی پاکدل،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۴ )
چکیده


مقدمه: پیری منجر به کاهش قدرت، تعادل و تحرک می‌شود که می‌تواند احتمال سقوط، کاهش استقلال و در نهایت منجر به ناتوانی گردد؛ بنابراین، این مرور سیستماتیک تأثیر تمرینات فال پروف بر تعادل، ترس از سقوط و کیفیت زندگی در سالمندان را بررسی می‌کند.
روش: منابع اولیه از ۴ پایگاه داده شامل PubMed، SCOPUS، CENTRAL (فهرست ثبت آزمایش‌های کنترل‌شده کوکران) و Web of Science به دست آمدند. معیارهای ورود به مطالعه به شرح زیر بود: (۱) جمعیت: سالمندان بالای ۶۰ سال. (۲) مداخله: تمرینات فال پروف (۳) مقایسه کننده: تمرین فال پروف در مقابل کنترل غیر تمرینی یا تمرینات فال پروف در مقابل سایر تمرینات (۴) نتایج: گزارش متغیرهای مختلفی از عملکرد حرکتی. (۵) طرح‌های مطالعه: کارآزمایی های تصادفی. (۶) مقالات بررسی شده به زبان انگلیسی و فارسی منتشر شده است. تفاوت‌های میانگین استاندارد شده (SMD)، تفاوت‌های میانگین وزنی و بازه‌های اطمینان ۹۵ درصد (CIs) با استفاده از مدل‌های تصادفی یا اثر ثابت برای نتایج محاسبه شدند.
نتایج: پس از فرآیند غربالگری، در مجموع ۱۱ مطالعه شامل ۳۰۷ شرکت‌کننده در این مرور سیستماتیک گنجانده شدند. نتایج فراتحلیل نشان داد که تمرینات فال پروف منجر به بهبود تعادل ایستا (۰۰۱/۰p=، [۰۹/۳۳-۲/۱:CI ۹۵%] ۶۸/۱)، تعادل پویا (۰۰۱/۰p=، [۶۲/۹۹-۲/۰:CI ۹۵%] ۸۱/۱)، ترس از سقوط (۰۰۱/۰p=، [۲۴/۸۶-۲/۰:CI ۹۵%] ۵۵/۱) و کیفیت زندگی (۰۰۱/۰p=، [۶۴/۶۴-۱/۰:CI ۹۵%] ۱۴/۱) سالمندان می‌شود.
نتیجه‌گیری: مطالعه سیستماتیک و فراتحلیل حاضر نشان داد که تمرینات فال پروف منجر به بهبود تعادل، ترس از سقوط و کیفیت زندگی سالمندان می‌شود. مطالعات محدودی در راستای اثر تمرینات فال پروف صورت گرفته است. همچنین متغیرهای محدودی ارزیابی شده است. علاوه بر این تمرینات فال پروف، کمتر با سایر تمرینات مقایسه شده است که نیاز به مطالعات اورجینال بیشتری در این راستا احساس می‌گردد.
 


صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714