[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای محمدلو

هادی محمدلو، حمید کارگر برزی، مهدی خانبانی، پروین امینی یگانه،
دوره ۱، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: بازنشستگی و سالمندی اغلب در یک تقارن زمانی با یکدیگر پدید می آید و برای افراد، همراه با تغییر و تحولاتی در ابعاد روانی و جسمی از جمله میزان رضایت از زندگی زناشویی، عملکرد خانواده و درک رفتارهای فداکارانه همسر می باشد. بر این اساس پژوهشی با هدف بررسی رابطه ادراک رفتارهای فداکارانه همسر با عملکرد خانواده و رضایت زناشویی در جمعیت پرستاران سالمند بازنشسته شهر تهران انجام گرفت.
روش: در این مطالعه توصیفی همبستگی از بین کلیه پرستاران سالمند بازنشسته شهر تهران، تعداد ۲۱۸ نفر از طریق نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسشنامه رفتارهای فداکارانه فیگرس، عملکرد خانواده اپستین و همکاران و رضایت زناشویی ها نیز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ و با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان انجام گرفت.
یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد بین ادراک رفتارهای فداکارانه با مولفه های عملکرد خانواده و رضایت زناشویی رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ همچنین بین مولفه های عملکرد خانواده با ادراک رفتارهای فداکارانه همسر رابطه مثبت معناداری در سطح (۰/۰۰۱>P) وجود دارد؛ از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ادراک رفتارهای فداکارانه و عملکرد خانواده قادر به پیش بینی رضایتمندی زناشویی می باشد.
نتیجه گیری: این نتایج تأکید دارند که ادراک رفتارهای فداکارانه همسر و عملکرد خانواده منجر به افزایش رضایت زناشویی در سالمندان بازنشسته پرستار می گردد.


الهام قربانیان، هادی محمدلو، رویا رسولی، فاطمه خوشپور، حعفر ثمری صفا، حمید کارگربرزی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: با توجه به افزایش شمار جمعیت سالمندان توجه به رضایت زناشویی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. این در حالی است که برای ارزیابی رضایت زناشویی این افراد نیاز به ابزاری مناسب که متناسب سالمندان آن جامعه باشد، احساس می شود. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگیهای روان سنجی پرسشنامه رضایت زناشویی سالمندان و رابطه مولفه های آن با صمیمیت جنسی و سلامت روان در سالمندان استان تهران بود.
روش: این مطالعه به صورت مقطعی و از نوع همبستگی بود که در آن ۳۸۹ سالمند ساکن منطقه ۱ و ۶ شهر تهران در سال ۹۴ به صورت در دسترس انتخاب و پرسشنامه رضایت زناشویی هاینز، صمیمیت جنسی بطلانی و سلامت روان گلدنبرگ و هیلر را تکمیل نمودند و داده ها به روش تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی با استفاده از نرم افزار لیزر مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: شاخص روایی محتوایی این مقیاس توسط ۴ تن از متخصصان مورد تأیید قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی به شیوه چرخش متمایل از نوع آبلیمن مستقیم، رابطه سه عامل کلی (رضایت از ارتباطات و همدلی، رضایت از روابط جنسی و عاطفی و رضایت از سلامت همسر) را در پرسشنامه نشان داد که ۵۶/۴۳درصد واریانس کل را تبیین می کند. میزان پایایی با روش آلفای کرونباخ ۰/۸۹و با روش دو نیمه کردن ۰/۷۲به دست آمد. همچنین یافته ها نشان دادند که رضایت زناشویی سالمندان از طریق صمیمیت جنسی و سلامت عمومی قابل پیش بینی است (۰/۰۰۱=p).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد نسخه فارسی پرسشنامه رضایت زناشویی سالمندان از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بوده و می توان از آن در محیط های پژوهشی، بالینی و درمانی جهت سنجش میزان رضایت زناشویی سالمندان استفاده کرد.


الهه محمدلو، تقی پورابراهیم،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سالمندی نیز فرآیندی همه‌گیر در موجودات زنده از جمله انسان است و دوران حساسی از زندگی است که ابعاد مختلف زندگی فرد را دستخوش تغییر می‌کند. از جمله عوامل روانشناختی مؤثر بر سلامت جسم و روان در این دوران سبک‌های دلبستگی هستند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تفاوت سبک‌های دلبستگی بین میانسالان، سالمندان و کهنسالان انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر، زمینه‌یابی بر اساس بررسی و مقایسه تفاوت میان سه گروه بود. جامعه آماری این پژوهش میانسالان(۴۵-۶۰ سال)، سالمندان(۶۰-۷۵ سال) و کهنسالان(۷۵-۹۰ سال) شهر‌های تهران و کرج بودند که از طریق روش نمونه‌گیری در دسترس و به تعداد ۱۸۰ نفر نمونه آماری( ۶۰ نفر میانسال، ۶۰ نفر سالمند و ۶۰ نفر کهنسال) انتخاب گردیدند. این افراد پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز-رید(RAAS) را به صورت آنلاین و فردی تکمیل نموده و تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده از پرسشنامه‌ مورد نظر در بر پایه روش تحلیل واریانس یک راهه انجام گرفت.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد دلبستگی اجتنابی در میان سالمندان و کهنسالان بیشترین میانگین را دارد اما نتایج تحلیل واریانس نیز نشان داد که تفاوت معناداری بین سالمندان، میانسالان و کهنسالان از نظر سبک های دلبستگی وجود ندارد.
نتیجه گیری: از این رو می‌توان نتیجه گرفت در گذر زمان، تفاوت زیادی در سبک دلبستگی بین میانسالان با سالمندان و کهنسالان وجود ندارد.

صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714