[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای مینونژاد

حبیب زارعی، رضا رجبی، هومن مینونژاد،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: اختلال در حفظ تعادل از جمله پیامدهای افزایش سن است که سبب اختلال و ناتوانی در فعالیت‌های عملکردی این افراد و نیز باعث زمین خوردن سالمندان می‌شود. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر ۶ هفته تمرین با نردبان زمینی تعادل بر روی کنترل پاسچر و خطر سقوط سالمندان است.

روش: این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون است، که در آن ۳۰ زن و مرد سالمند ۷۰ تا ۷۹ سال به‌ صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات تعادلی با نردبان زمینی تعادل (۶ هفته، هر هفته ۳ جلسه و هر جلسه ۴۵ دقیقه) و گروه کنترل نیز تنها تمرین راه رفتن عادی را انجام دادند. قبل و پس از ۶ هفته تمرینات، آزمون‌های مقیاس کارآمدی افتادن (FES-I)، و ارزیابی نوسان پاسچر به ‌منظور سنجش تعادل، به عمل آمد. از آزمون‌های آماری t زوجی و تحلیل کواریانس (ANCOVA) و SPSS ۱۸ برای تحلیل داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که در گروه تجربی تفاوت معناداری در امتیازات کسب‌ شده بین گروه پیش ‌آزمون و پس‌ آزمون در مقیاس کارآمدی افتادن (FES-I) ، مساحت و مسافت محدوده نوسان مرکز فشار بدن در حالت چشم ‌باز و بسته وجود دارد، (۰/۰۵≥p). این در حالی است که در گروه کنترل برای هر دو متغیر تفاوت معناداری وجود نداشت (۰/۰۵

نتیجه‌گیری: از نتایج تحقیق حاضر می‌توان نتیجه‌گیری کرد که جهت کاهش خطر سقوط و بهبود کنترل پاسچر سالمندان می‌توان از تمرینات تعادلی  با نردبان زمینی تعادل استفاده کرد.


شیوا زارعی، هومن مینونژاد، سید حامد موسوی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی عاملی است که مستقیماً با شرایط پیری مرتبط است و یکی از عوامل مرتبط با افزایش یا کاهش طول عمر جمعیت سالمندان به شمار می‌رود. این پژوهش با هدف مقایسه اثر پروتکل تمرینی اتاگو و ثبات مرکزی با  پروتکل اتاگو بر کیفیت زندگی زنان سالمند انجام شد.
روش کار: آزمودنی ها شامل ۳۰ زن سالمند بالای ۶۵ سال بودند که در دو گروه تمرینی(۱. تمرینات اتاگو و ثبات مرکزی ۲. تمرینات اتاگو) و یک گروه کنترل به صورت هدف دار به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه SF-۳۶ برای ارزیابی کیفیت زندگی استفاده شد. آزمودنی های دو گروه تمرینی به مدت ۸ هفته، هر هفته ۳ جلسه و هر جلسه ۶۰-۴۵  دقیقه تحت اجرای پروتکل های تمرینی قرار گرفتند. گروه کنترل در اجرای تمرینات شرکت نکردند. برای تحلیل اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه کیفیت زندگی از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ در سطح معنی داری ۰/۰۵ استفاده شد.
یافته ها: نتایج آزمون آنکوا و بونفرونی نشان داد که میان ۸ بعد متغیر کیفیت زندگی در سه گروه تحقیق تفاوت معناداری وجود دارد (۰/۰۵>P) و ۸ هفته تمرینات اتاگو و ثبات مرکزی به نسبت تمرینات پروتکل اتاگو، تاثیرات معناداری بر متغیر کیفیت زندگی داشته است.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که تمرینات اتاگو و ثبات مرکزی  به نسبت پروتکل اتاگو تاثیر بهتری بر ابعاد کیفیت زندگی سالمندان داشته است.

 

صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714