[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای نیکنامی

مرجان باقری، مائده باقری، شمس‌الدین نیکنامی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اینکه دیابت یکی از بیماری‌های پرهزینه‏ و مزمن دوران سالمندی است که آگاهی و مشارکت سالمندان و انجام رفتارهای خودمراقبتی در روند درمان بیماری و پیشگیری از عوارض آن اهمیت ویژه‌ای دارد، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مداخله آموزشی بر آگاهی و خودمراقبتی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع ۲ شهر خورزوق استان اصفهان انجام‌گرفت.
روش: این مطالعه از نوع نیمه تجربی و مداخله‌ای، به روش نمونه‌گیری در دسترس بر روی ۸۰ نفر از سالمندان دیابتی شهر خورزوق استان اصفهان در سال ۱۳۹۶ انجام‌شده است. شرکت‌کنندگان با روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم و مداخله آموزشی طراحی‌شده در ۳ جلسه (۴۵ دقیقه‌ای) برای گروه مداخله سالمندان و ۲ جلسه مشترکاً برای سالمندان و نزدیکان آن‌ها به ۲ روش مستقیم و غیرمستقیم برگزار و ۲ ماه پس از اتمام مداخله، پس‌آزمون انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته و برای تجزیه‌وتحلیل داده‏ها از آماره‌های توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون کلموگروف اسمیرنوف، t مستقل و t زوجی و Chi-Square Tests در نرم‏افزار SPSS۱۶ استفاده شد.
یافته‌ها: با مقایسه میانگین نمرات آگاهی )۸۶۰/۰=(P و خودمراقبتی )۸۷۵/۰=(P گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله آموزشی اختلاف آماری معنادار مشاهده نشد امـا بعـد از مداخلـه، میانگین نمـرات آگاهی و خودمراقبتی در گروه مداخله به طور معنادار بیشتر از گروه کنترل بود) ۰۰۱/۰(P<. بعد از مداخله در میزان فعالیت بدنی) ۶۵۱/۰=(P و مصرف مرتب دارو) ۵۵۱/۰=(P بین گروه مداخله و شاهد و نیز در میانگین نمرات آگاهی )۵۶۳/۰=(P و خود مراقبتی )۲۳۷/۰=(P گروه شاهد قبل و بعد از مداخله تفاوتی معنادار مشاهده نشد )۰۵/۰<(P.
نتیجه‌گیری: سطح آگاهی و آموزش خودمراقبتی و به‌تبع آن رفتار خودمراقبتی سالمندان در کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض آن نقشی اساسی و حیاتی دارد. هم‌چنین تلاش برای آموزش نزدیکان سالمندان و افزایش آگاهی آن‌ها می‌تواند در جهت افزایش توانایی سالمندان در مراقبت از خود بسیار مؤثر باشد.
 

صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4714