[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای تمرینات تعادلی

مهدی مهجور، علی اصغر نورسته،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تاکنون مطالعاتی که به بررسی تأثیر تمرینات تعادلی در سالمندان پرداخته‌اند ارزیابی مؤلفه‌های تعادل و اختلالات این مؤلفه‌ها و اثرات آن در نوع تمرین تعادلی ارائه شده به سالمندان را کمتر مورد توجه قرار داده‌اند. لذا هدف اصلی این تحقیق مقایسه دو نوع تمرینات تعادلی اختصاصی و جامع در خانه بر روی شاخص‌های تعادلی در سالمندان سالم بود.
روش: تعداد ۴۰ سالمند سالم جوان بین سنین ۶۰ تا ۷۵ سال به طور تصادفی در یکی از سه گروه تمرینات اختصاصی (۱۳ نفر)، تمرینات جامع (۱۴ نفر) و گروه کنترل (۱۳ نفر) قرار گرفتند. ارزیابی اختلال در مؤلفه‌های تعادلی به وسیله آزمون بِس در هر سه گروه در ابتدا اندازه‌گیری شد. در گروه اختصاصی تمرینات تعادلی بر اساس ارزیابی اختلال در مؤلفه‌های تعادلی ارائه شد. تمرینات ارائه‌شده به گروه جامع بدون توجه به ارزیابی افراد بود. آزمون‌های تعادلی زمان برپا -رو، ایستادن تک‌پا و مقیاس اعتماد تعادل در فعالیت‌های خاص قبل و بعد از تمرین و پس از یک ماه پیگیری از تمامی شرکت‌کنندگان به عمل آمد. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس اندازه‌گیری مکرر در سطح معناداری ۰۵/۰P توسط نرم‌افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که برنامه های تمرینی تعادلی اختصاصی و جامع می تواند تاثیرات مثبتی در مراحل پیش آزمون پس آزمون در آزمون های زمان برپا-رو (۰۰۱/۰=P)، ایستادن تک پا (۰۰۱/۰=P) و پرسشنامه اعتماد تعادل فعالیت های خاص (۰۰۱/۰=P) داشته باشد. همچنین پیگیری نتایج بعد از گذشت یک ماه از اتمام تحقیق در مرحله پس آزمون پیگیری در سه شاخص تعادلی اثرات معناداری و مثبت را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: نتایج کلی پژوهش حاضر نشان داد که هر دو نوع تمرینات اختصاصی و جامع در خانه می‌تواند اثرات مثبت و ماندگاری در بهبود شاخص‌های تعادلی در مردان سالمند سالم داشته باشد.


صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4714