مقدمه: مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین ترس از سقوط، حس عمقی مفصل زانو و سطح فعالیت فیزیکی با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون در سالمندان می پردازد.
روش: این مطالعه از نوع همبستگی بوده که ۵۷ نفر از مردان سالمند سالم (سن ۷/۹۳±۶۸/۶۹) در شهرستان رشت در سال ۱۳۹۵، انتخاب شده با روش نمونهگیری در دسترس، در آن شرکت کردند. در این تحقیق از مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون برای اندازه گیری تعادل، پرسشنامه بک برای ارزیابی سطح فعالیت بدنی، پرسشنامه کارآمدی افتادن و فرم بین المللی (FES-I) برای اندازه گیری ترس از سقوط استفاده شد. همچنین حداکثر نیروی ایزومتریک گروه عضلانی در اندام تحتانی با استفاده از دستگاه دینامومتر دستی و دامنه حرکتی مفاصل و حس عمقی زانو به وسیله الکتروگونیامتر اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و به وسیله نرم افزار ۱۶ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر ارتباط منفی معنی داری بین ترس از سقوط و خطای حس عمقی مفصل زانو با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون (۰/۰۰۱>P) را نشان داد. همچنین مطالعه حاضر رابطه مثبت معناداری بین سطح فعالیت فیزیکی، قدرت عضلانی همسترینگ و چهارسر رانی، دامنه حرکتی فلکشن زانو، پلانتار فلکشن و دورسی فلکشن مچ پا با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون (۰/۰۰۱>P) را نشان داد.
نتیجه گیری: مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون، به عنوان یک ابزار ارزیابی بالینی مناسب، با عوامل ایجاد اختلال در تعادل مثل ترس از سقوط، حس عمقی، قدرت عضلانی و دامنه حرکتی همبستگی بالایی دارد. با این وجود مطالعات بیشتری برای بررسی ارتباط ویژگیهای روان سنجی مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون با متغیرهایی که در تعادل و سقوط سالمندان نقش دارند، نیاز است.