[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای حس عمقی

حامد زارعی، علی اصغر نورسته، پدرام پور محمودیان، جواد شویکلو،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین ترس از سقوط، حس عمقی مفصل زانو و سطح فعالیت فیزیکی با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون در سالمندان می پردازد.
روش: این مطالعه از نوع همبستگی بوده که ۵۷ نفر از مردان سالمند سالم (سن ۷/۹۳±۶۸/۶۹) در شهرستان رشت در سال ۱۳۹۵، انتخاب شده با روش نمونه‌گیری در دسترس، در آن شرکت کردند. در این تحقیق از مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون برای اندازه گیری تعادل، پرسشنامه بک برای ارزیابی سطح فعالیت بدنی، پرسشنامه کارآمدی افتادن و فرم بین المللی (FES-I) برای اندازه گیری ترس از سقوط استفاده شد. همچنین حداکثر نیروی ایزومتریک گروه عضلانی در اندام تحتانی با استفاده از دستگاه دینامومتر دستی و دامنه حرکتی مفاصل و حس عمقی زانو به وسیله الکتروگونیامتر اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و به وسیله نرم افزار ۱۶ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر ارتباط منفی معنی داری بین ترس از سقوط و خطای حس عمقی مفصل زانو با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون (۰/۰۰۱>P) را نشان داد. همچنین مطالعه حاضر رابطه مثبت معناداری بین سطح فعالیت فیزیکی، قدرت عضلانی همسترینگ و چهارسر رانی، دامنه حرکتی فلکشن زانو، پلانتار فلکشن و دورسی فلکشن مچ پا با مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون (۰/۰۰۱>P) را نشان داد.
نتیجه گیری: مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون، به عنوان یک ابزار ارزیابی بالینی مناسب، با عوامل ایجاد اختلال در تعادل مثل ترس از سقوط، حس عمقی، قدرت عضلانی و دامنه حرکتی همبستگی بالایی دارد. با این وجود مطالعات بیشتری برای بررسی ارتباط ویژگیهای روان سنجی مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون با متغیرهایی که در تعادل و سقوط سالمندان نقش دارند، نیاز است.

 


فاطمه شوشتری، حسن دانشمندی، فرزانه ساکی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: باتوجه به روند رو به رشد سالمندی، از کار افتادگی و کاهش عملکرد سالمندان در این سنین، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی روش تمرینی مولتی سیستم بر متغیر‌های مهم سلامت جسمانی سالمندی از جمله حس عمقی، تعادل، قدرت عضلانی و زمان واکنش انجام شده است.
روش کار: ۳۰ نفر از بانوان سالمند به عنوان نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین مولتی سیستم(۱۵ نفر) و گروه کنترل(۱۵ نفر) تقسیم شدند. در ابتدای هفته اول از شروع دوره هشت هفته‌ای، آزمون ابتدایی شامل ارزیابی حس عمقی، تعادل، قدرت عضلانی پایین تنه و زمان واکنش انجام و به عنوان نمونه‌های پیش آزمون ثبت شد. در دوره هشت هفته، گروه تمرین مولتی سیستم با پروتکل تمرینی مشخص به تمرین پرداختند. در پایان هفته هشتم نیز آزمون‌ها بطور مجدد تکرار و به عنوان پس آزمون ثبت گردید.تمامی داده‌ها با مدل ترکیبی آزمون ANOVA با اندازه­های تکراری و برای مقایسه درون گروهی نتایج نیز از آزمون بررسی T تست جفتی (Paird Sample T test) مورد ارزیابی قرار گرفتند (۰۵/۰p≤).
یافته‌ها: تمرین مولتی سیستم با اثر بخشی در متغیر‌های حس عمقی، تعادل، قدرت عضلانی پایین تنه و زمان واکنش پس از گذشت هشت هفته همراه شد (۰۵/۰p≤) و در مقایسه با گروه کنترل نیز در اکثر پارامتر‌های مورد آزمون متغیر‌های مذکور، تفاوت معنی‌داری حاصل شد (۰۵/۰p≤ ).
نتیجه‌گیری: باتوجه نتایج بدست آمده، به کار بردن تمرینات مولتی سیستم که شامل مجموعه‌ای از تمرینات ترکیبی و تخصصی متناسب برای گروه سالمندان؛ با بهبود عملکرد و اثر بخشی در مولفه‌های مهم سلامت جسمانی سالمند مانند حس عمقی، تعادل، قدرت عضلانی و زمان واکنش به محرک‌های تصادفی؛ همراه شده است و توصیه می‌شود در برنامه تمرینی و تخصصی برای گروه سالمندان به ویژه به عنوان تمرینات موثر در حرکت درمانی و مراکز فیزیوتراپی مورد استفاده قرار گیرد.
 



صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714