[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای مشکلات بین‌فردی

معصومه قنبری، عباس ابوالقاسمی، عذرا غفاری نوران، آذر کیامرثی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سندرم آشیانه خالی یکی از چالش‌های روانی است که سالمندان پس از خروج فرزندان از خانه با آن مواجه می‌شوند و می‌تواند منجر به افسردگی و مشکلات بین‌فردی شود. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان حل مسأله بر مشکلات بین‌فردی در سالمندان افسرده با این سندرم بود.
روش کار: این پژوهش به‌صورت نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری و با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی سالمندان افسرده با سندرم آشیانه خالی در مراکز نگهداری و توانبخشی سازمان بهزیستی اردبیل در سال ۱۴۰۳ بود. از این جامعه، ۲۸ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس از تمامی مراکز انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۴ نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای درمان حل مسأله را دریافت کرد، درحالی‌که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های افسردگی، مشکلات بین‌فردی و سندرم آشیانه خالی جمع‌آوری و با تحلیل واریانس آمیخته تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج  نشان داد که درمان حل مسأله (عامل گروه) تنها بر دو مؤلفه صراحت و مردم‌آمیزی و گشودگی تأثیر دارد (۰۵/۰P<). همچنین، تفاوت‌های معناداری در مشکلات بین‌فردی و افسردگی در مراحل مختلف مشاهده شد. عامل زمان به ترتیب ۷/۵۸ درصد و ۷/۷۲ درصد از واریانس نمرات را توضیح می‌دهد. علاوه بر این، اثر تعاملی بین گروه و زمان نیز معنادار بود، و ۸/۶۴ درصد و ۳/۷۴  درصد از واریانس نمرات را تحت‌تأثیر قرارداد.
نتیجه‌گیری: درمان حل مسأله به‌عنوان یک روش مؤثر در کاهش مشکلات بین‌فردی و افسردگی سالمندان معرفی می‌شود و پیشنهاد می‌شود که به‌عنوان یک درمان مکمل در کنار سایر روش‌های درمانی به کار گرفته شود.
 

صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4714