[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
پروانه و مجوزهای نشریه::
برای داوران::
اطلاعات پرداخت هزینه::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Nursing Index
AWT IMAGE
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای پدیدارشناسی

سحر خانی زاده، محمد احسانی، یونگ جین یون، رسول نوروزی، صفر قائدرحمتی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: در جبران مشکلات و خلأهای ناشی از مسائل روانی در میان سالمندان فعالیت بدنی و تمرینات هوازی دارای اثرات ضد اضطراب و ضد افسردگی هستند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می­ دهد که فعالیت بدنی با سلامت روانی بهتر و انعطاف پذیری در برابر پریشانی روانی، مانند افسردگی و علائم اضطراب مرتبط است از این رو،  هدف از انجام این پژوهش، درک تحلیل سالمندان از  داشتن فعالیت بدنی در محیط محله و تأثیر آن بر سالمندی و سلامت روان آن هاست.
روش کار: پژوهش حاضر، کیفی و در زمره مطالعات تفسیری است که با بهره گیری از راهبرد پژوهش پدیدارشناسی انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده­ها، مصاحبه عمیق است. به منظور تفسیر و تجزیه و تحلیل داده ­های به دست آمده در این بخش از رویکرد دیکلمن، آلن، و ترنر استفاده شد. جامعه مورد نظر در این پژوهش سالمندان دارای فعالیت بدنی در محیط محله­ی اختیاریه در شهر تهران است که بیش از یکسال در محله اختیاریه ساکن بودند. ۲۴ شرکت کننده در این پژوهش، بر اساس نمونه­ گیری هدفمند بازه زمانی آذر ۱۳۹۹ تا بهمن ۱۴۰۰ انتخاب شدند .
یافته­ ها: فعالیت­ بدنی در محیط محله راهی برای جبران خلأ­های ناشی از افزایش سن، مضمون اصلی و فعالیت بدنی در محله راهی برای جبران پیری هراسی، فعالیت بدنی در محله راهی برای جبران زمان بیکاری زیاد، فعالیت بدنی در محله برای جبران نادیده گرفته شدن سالمندان، فعالیت بدنی در محله به منظور کنشگری سالمندان و فعالیت بدنی در محیط محله مصداقی برای تاب آوری مضامین فرعی به دست آمده در این پژوهش هستند.
نتیجه­ گیری: هنگامی که سالمندان از لحاظ جسمی فعال هستند، ذهنشان از عوامل استرس‌زای روزانه پرت می‌شود فعالیت بدنی در محیط محله راهکاری است که سالمندان برای مقابله آسیب­ های روانی و خلأ­های ناشی از افزایش سن استفاده می­کنند.
الهام همه زاده، حسین داودی، حسن حیدری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه:تغییرات ایجاد شده در دوران سالمندی گاهی منجر به نارسایی­های شدید جسمی و روانی شده و به معلولیت و کاهش قدرت مقابله با مواجهه با دشواری­ها و رویدادهای معمول می شود. اختلالات روانشناختی و جسمی در سالمندان به دلیل محرومیت­های مختلف اجتماعی، پایین­بودن کیفیت زندگی، اختلالات شناختی، ناتوانی فیزیکی و اختلالات جسمی، بالا می­باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی ادراک زیسته سالمندان از سلامت جسمی: یک مطالعه پدیدارشناسی است.
روش کار:روش مطالعه حاضر به صورت کیفی از نوع پدیدارشناسی است. جامعه مورد مطالعه کلیه سالمندان شهر خرم­آباد در سال ۱۳۹۹ هستند. روش نمونه­گیری به صورت «هدفمند» است. به منظور گردآوری داده­ها از «مصاحبه عمیق فردی»استفاده شد. در این مطالعه از کدگذاری داده­ها، مصاحبه­های ضبط شده، پیاده­سازی، طبقه­بندی، خوشه­بندی و سازمان­دهی استفاده شد. سپس با استفاده از شیوه تحلیل موضوعی داده­های گردآوری­شده بر اساس سوالات و اهداف تحقیق، مقوله­بندی­شده و در ارتباط با هم مورد تفسیر شده و بر اساس آن به محتواهای اصلی و فرعی در ارتباط با سلامت جسمی و روانی سالمندان مشخص شد.
یافته ها:در تحلیل­ داده­ها و ارائه یافته­ها مشاهده شد که سلامت جسمی سالمندان بر اساس ادراک آنها، دو بعد اصلی استخراج شد: جسمی بدنی، جسمی عملکردی.  این ابعاد، مستخرج از هفده درون­مایه اصلی بودند که این درون­مایه­ها برای برای مولفه جسمی بدنی «توانایی خودمراقبتی، نداشتن بیماری مزمن و تامین نیازهای غذایی و درمانی» شناسایی شدند. در مولفه جسمی عملکردی این درون­مایه­ها «داشتن روابط پایدار با دیگران و داشتن اوقات فراغت» می­باشند.
نتیجه گیری:نتایج نشان می­دهد که توجه به تعاملات اجتماعی سالمندان نقش مهمی در سلامت جسمی آنها دارد، زیرا با ایجاد بسترهای برای مشارکت اجتماعی آنها هم قدرت بدنی آنها را بالا می­برد و هم حس­اثربخشی، مفیدبودن و در نتیجه رضایت از زندگی آنها را تقویت می­کند. 
 
بتول سلطانی، فائزه تقی پور، مریم عمیدی مظاهری،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده



مقدمه: شناسایی نیازهای رسانه ای ســالمندان امری ضروری است تا با توجه به آن، سیاستگذاری و برنامه ریزی برای داشتن سالمندی سالم محقق شود. لذا ایــن پژوهش ســعی دارد بــه درک جامعــی از نیازهای رسانه ای ســالمندان بر حسب تجربه زیسته آنها دســت یابــد.
روش:  از روش پدیدارشناسی با نمونه گیری هدفمند، ضمن انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۳۴ سالمند ۶۰ تا ۷۵ سال در شهر اصفهان در سال ۱۴۰۳ استفاده شد و پس از جمع آوری داده ها، از روش هفت مرحله ای تحقیقات کیفی (کولایزی) برای تحلیل استفاده گردید. اعتبار داده‌ها نیز با استفاده از تکنیک‌های تاییدپذیری، اعتمادپذیری و هم‌سوسازی پژوهشگران تایید شد.
یافته‌ها: پس از استخراج داده ها و طبقه‌بندی آنها، هفت مضمون اصلی تصویر سازی، فرهنگ سازی، بازنمایی مبتنی بر بهزیستی، محتوا سازی، ارتباط افزایی، مهارت افزایی و معنویت افزایی بدست آمد که مشتمل بر ۲۲ مضمون فرعی محیطی، خدماتی، نظارتی، مالی، درمانی، روانی، کاهش شکاف نسلی، پذیرش سرای سالمندان، خودکارآمدی، خودمراقبتی، نگارش سرگذشت، سرزندگی، اطلاعات افزایی، تبادل اطلاعات، پرکردن اوقات فراغت، بازتاب چالش ها، تقویت، بهبود و تسهیل ارتباطات، ارتقای مهارتها و هوش معنوی می باشد.
نتیجه گیری: گستردگی مفاهیم مربوط به نیازهای رسانه ای سالمندان، گویای ضرورت سیاستگذاری، برنامه ریزی و اقدام اصحاب رسانه برای سوق دادن سازمان های حکومتی و مردم نهاد به سمت برآورد آن نیازها و کمک به سالمندان برای سالمندی سالم است.



 

صفحه 1 از 1     

نشریه سالمندشناسی Journal of Gerontology
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710